صنایع لبنی به علت درصد بالای مواد آلی موجود خود، در زمره آلوده کننده ترین صنایع غذایی محسوب میشوند.
در این صنایع به ازای هر لیتر شیر استفاده شده در فرآیند تولید، بیش از 11 لیتر فاضلاب تولید میشود.
ترکیبات آلی موجود در شیر (پروتئین و چربی) بخش بزرگی از اکسیژن خواهی شیمیایی فاضلاب صنایع لبنی را دربردارد .
به طوری که بار آلی فاضلاب ها بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰۰ گرم COD بر مترمکعب گزارش شده است.
از سوی دیگر غلظت جامدات معلق و مشتقات نیتروژن آن بالا بوده و تعییرات pH آن چشمگیر است.