تصفیه پساب کارخانجات فرآورده گوشتی


تصفیه پساب کارخانجات تولید فرآورده های گوشتی

امروزه مشکلات ناشی از پساب های صنعتی به محیط زیست, هزینه های گزاف تصفیه و دفع آلاینده ها و مقررات قوانین سخت زیست محیطی انتشار آلاینده ها در محیط, ضرورت بررسی پساب های صنعتی را ایجاب می نماید. مجتمع های تولید گوشت و فرآورده های گوشتی جز صنایع غذایی می باشد که گاهی تا حدود 90 درصد از آب مصرفی در این صنایع به فاضلاب تبدیل می شود .
که اکثراً دارای آلودگی بالایی از نظر BOD بوده و در صورت عدم تصفیه مشکل آفرین خواهند بود.

درایران کارخانجات تولیدکننده فرآورده های گوشتی یکی از مهم ترین شاخه های صنعت غذا به شمار می رود.
درحال حاضر بیش از 300 کارخانه با تولید سالیانه 340000 تن در این بخش فعال می باشند .
بسته به ظرفیت تولید و تنوع محصولات هر یک از این کاخانجات به طور متوسط روزانه m3 100-20 فاضلاب با شاخص آلودگی برحسب اکسیژن موردنیاز بیولوژیکی (BOD5 )، بین 3000-1000 میلی گرم درلیتر تولید می نمایند.

تصفیه خانه های بیولوژیک

تصفیه خانه بیولوژیکی

مختصری در رابطه با کارخانجات فرآورده های گوشتی

امروزه اغلب تولیدات این گروه از صنایع شامل تولید انواع سوسیس و کالباس، همبرگر،پیتزای آماده، قطعه بندی و بسته بندی گوشت و مرغ و… می باشد.

سیستم فیلتر تصفیه خانه

سیستم فیلتر شنی کربن و سیلیس

عمده ترین محل مصرف آب در کارخانجات تولید فراورده های گوشتی جهت تولید یخ، دوش های آب سرد و شستشوی تجهیزات و سالن ها است. تقریبا تمام آب مصرفی در قسمت شستشو به فاضلاب تبدیل می گردد که حاوی چربی، تکه های گوشت و استخوان، ادویه و مواد افزودنی می باشد.

ساخت تصفیه خانه فرآورده های گوشتی

ساخت تصفیه خانه بیولوژیکی کارخانجات فرآورده های گوشتی

انواع فاضلاب این صنعت

با توجه به ماهیت این صنعت، دو دسته فاضلاب در کارخانه تولید می شود.

  • فاضلاب انسانی (بهداشتی)، که مربوط به مصارف بهداشتی پرسنل و همچنین آشپزخانه و غذاخوری (در صورت وجود) می باشد.
    میزان این فاضلاب با توجه به تعداد پرسنل، شیفت های کاری و امکاناتی نظیر حمام، متغیر است.
  • فاضلاب صنعتی، که مربوط به فرایند تولید می باشد.
    عمده ترین محل مصرف آب و تولید فاضلاب مربوط به شستشوی تجهیزات و سالن ها است.
    با یک حساب سرانگشتی می توان گفت که معمولا میزان فاضلاب تولیدی در این قسمت حدود 80 تا 90 درصد آب مصرفی است.

فاضلاب تولیدی در این صنعت معمولا دارای بار آلی، چربی و جامدات معلق زیادی است.
همچنین به دلیل استفاده از نیترات و فسفات به عنوان نگهدارنده، فاضلاب تولیدی حاوی مقادیری از این مواد به صورت محلول در فاضلاب می باشد.

تابلو برق تصفیه خانه آب و فاضلاب

سیستم تابلو برق تصفیه خانه فاضلاب اجرا شده شرکت شایسته کار راد کاسپین

روش های تصفیه پساب کارخانجات فرآورده های گوشتی

فاضلاب صنایع فرآورده های گوشتی دارای تکه ها و مواد بزرگی می باشند که مستلزم جداسازی هستند.
ساده ترین و مقرون به صرفه ترین روش برای حذف این مواد جامد، استفاده از آشغال گیر است.
آشغال گیرها دارای انواع مختلفی هستند .
انتخاب مناسب ترین آنها باید بر اساس پیکره بندی تجهیزات و ویژگی های فاضلاب صورت پذیرد.
برخی از انواع این آشغال گیرها عبارتند از درام های گردان، آشغال گیرهای بالا کشنده و آشغال گیرهای کانالی با نوار نقاله بدون شفت.

پس از آشغال گیری، فاضلاب وارد یک مخزن متعادل ساز خواهد شد.
ممکن است با جریان هایی که نیاز به آشغال گیری نداشته اند مخلوط گردد.
جریان های مختلف فاضلاب به ندرت دارای کیفیت و کمیت پیوسته و یکسانی می باشند.

در صنایع فرآورده های گوشتی که معمولا میزان پروتئین و مواد آلی در فاضلاب زیاد است.
معمولا از روش های بیولوژیکی جهت تصفیه فاضلاب استفاده می شود.
در صورت بالا بودن مقادیر BOD و COD معمولا از ترکیبی از روش های بیهوازی و هوازی استفاده می شود.

در صورت وجود انواع چربی و مواد معلق معمولا از روش های چربی گیری و فیزیکی شیمیایی نیز استفاده می شود.

تصفیه آب برای کارخانجات

تصفیه آب خط تولید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *