فاضلاب صنایع کیک و کلوچه از شستشوی واحدهای عملیاتی و تجهیزات و همچنین شستشوی کف حاصل می شود.
مشخصات این نوع فاضلاب، بارآلی بالا و نوسانات شدید جریان وحاوی آرد، شکر، مخمر، روغن و چربی می باشد.
به طور معمول نیمی از آب در فرایند تولید و باقیمانده جهت شستشو مورد استفاده قرار می گیرد.
نتیجه انعقاد و لخته سازی بر روی نمونه فاضلاب کارخانه جات تولید کلوچه
PHفاضلاب صنایع نان وشیرینی پزی در فاصله خنثی و اسیدی است و BOD5 از چند صد تا هزار mg/L متغییر است که میزان BOD5 آن از فاضلاب خانگی بیشتر است. میزان فاضلاب تولیدی در این صنعت به میزان تولید و تعداد شیفت های کاری روزانه وابسته است.
در صنایع نان و شیرینی به علت بالا بودن SS و FOG پیش تصفیه مورد نیاز است.
پیش تصفیه باعث کاهش بار آلودگی و عوامل ایجاد تاخیر در فرایند تصفیه بیولوژیکی یا شیمیایی می شود.
تصفیه فاضلاب صنایع آرد، نان و شیرینی معمولا شامل ترکیب روش های چربی گیری در صورت نیاز به همراه روش های بیولوژیکی هوازی و در برخی موارد بی هوازی می باشد. در صورت نیاز از روش های فیزیکی شیمیایی و فیلتراسیون نیز ممکن است استفاده شود.
انعقاد و لخته سازی پساب کارخانجات تولید کیک و کلوچه
تصویر کامل از سیستم انعقاد پساب
در صنایع غذایی که معمولا میزان پروتئین و مواد آلی در فاضلاب زیاد است معمولا از روش های بیولوژیکی جهت تصفیه فاضلاب استفاده می شود.
در صورت بالا بودن مقادیر BOD و COD معمولا از ترکیبی از روش های بیهوازی و هوازی استفاده می شود.
تصفیه ی بیولوژیکی فاضلاب کارخانجات کیک و کلوچه پزی
پکیج تصفیه فاضلاب در این صنایع در مقادیر دبی کم ترو ابعاد کوچکتر پکیج از نظر اقتصادی اولویت می یابد .
تصفیه خانه فاضلاب این صنایع در مقادیر دبی بیشتر و ابعاد بزرگ تر تصفیه خانه از نظر اقتصادی دارای الویت می باشد.
مهم ترین نگرانی در کارخانه کمپوست سازی، تولید شیرابه می باشد که به عنوان فاضلاب بسیار آلوده شناخته شده است.
دفع شیرابه های تصفیه نشده، منبع بالقوه آلاینده های خطرناک برای خاک، آب های زیرزمینی و سطحی می باشد. به دلیل بالابودن درصد رطوبت زباله های شهری، مقدار زیادی شیرابه در فرآیند تبدیل زباله به کمپوست تولید می شود که اگر به شیوه ای مناسب و صحیح جمع آوری نشود می تواند مشکلات بهداشتی و زیست محیطی ایجاد نماید.
کروم موجود در پساب ممکن است به صورت ترکیبات سه ظرفیتی یا به صورت ترکیبات شش ظرفیتی و یا کرومات باشد.
در حالتی که عمده ترکیبات کروم به صورت سه ظرفیتی باشد، برای تصفیه پساب نیازی به احیای کروم نیست.
اما در حالتی که کروم شش ظرفیتی بیش ازحد استاندارد زیست محیطی در پساب موجود باشد، قبل از عملیات تصفیه، کروم شش ظرفیتی را می بایست به کروم سه ظرفیتی احیا نمود.
این نوع پساب به شدت دارای رنگ زرد تیره می باشد.
صنایع لبنی به علت درصد بالای مواد آلی موجود خود، در زمره آلوده کننده ترین صنایع غذایی محسوب میشوند.
در این صنایع به ازای هر لیتر شیر استفاده شده در فرآیند تولید، بیش از 11 لیتر فاضلاب تولید میشود.
ترکیبات آلی موجود در شیر (پروتئین و چربی) بخش بزرگی از اکسیژن خواهی شیمیایی فاضلاب صنایع لبنی را دربردارد .
به طوری که بار آلی فاضلاب ها بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰۰ گرم COD بر مترمکعب گزارش شده است.
از سوی دیگر غلظت جامدات معلق و مشتقات نیتروژن آن بالا بوده و تعییرات pH آن چشمگیر است.