pH متر
pH متر چیست ؟ pH متر یک ابزار علمی و یکی از تجهیزات آزمایشگاهی مورد نیاز در انواع آزمایشگاه ها برای اندازه گیری فعالیت های هیدروژن-یونی در انواع محلول ها...
در فرآیندهای غشایی می توان از نیروهای محرکه گوناگونی برای عمل جداسازی بهره گرفت. پدیده انتقال جرم در یک غشاء توسط پدیده های محلول- نفوذ ، جابجایی و دافعه یونی که ناشی از اختلاف در پتانسیل شیمیایی، اختلاف در غلظت، اختلاف در فشار و اختلاف در پتانسیل الکتریکی است، انجام می گیرد.
دسترسی سریع
فرآیندهای غشایی که در آن ها پدیده انتقال جرم به دلیل اختلاف فشار در عرض غشاء صورت می پذیرد، براساس اندازه کوچکترین مولکولی که از سد غشاء عبور می کند عبارتند از:
قطر منافذ غشاء کمتر از 2 نانومتر است. بنابراین نانوفیلتر قادر است اکثر ترکیبات را از یک محیط آبی جدا کند. قندها، پروتئین ها و یونهای دو ظرفیتی، باکتریها، ویروسها و آلاینده ها توسط نانوفیلتراسیون جدا می شود، ولی اغلب یونهای تک ظرفیتی از آن عبور می کنند.
مکانیزم جداسازی اجزاء یا ذرات کلوئیدی از حلال، مشابه فرآیند اسمز معکوس و نانوفیلتراسیون است.
حضور ذرات درشت در خوراک، این نوع غشاء را تخریب نموده و می بایست از فیلترهای حذف ذرات ریز قبل از آن استفاده شود.
از جدول قبلی مشخص است هیچ تقسیمبندی واضحی بین فیلتراسیون معمولی و میکروفیلتراسیون وجود ندارد.
حد بالای اندازه حفره به حدود چند میکرون می رسد.
حد پایین اندازه حفره در حدود 0/1 میکرون قرار دارد.
با توجه به نوع غشاها که دارای حفره های بزرگی هستند، دبی جریان خروجی بسیار بالا است.
بنابراین میکروفیلتراسیون را می توان فرآیند غشائی در نظرگرفت که بسیار به فرآیندهای غشائی معمولی (فیلتراسیون معمولی) نزدیک است و ذرات مجزا را از محلول جدا می کند.
عبور نیافتن اجزاء موجود در محلول به اندازه حفره ها، توزیع اندازه حفرههای غشاء و بر همکنش سطحی بین سطح غشاء و جزء منتقل شونده بستگی دارد.
قابلیت حذف موثر تمامی املاح محلول موجود در آب حتی یونهای تک ظرفیتی ، جداسازی ترکیبات مولد رنگ، مزه و بو در آب، قابلیت حذف تمامی آلاینده های آلی، غیر آلی و میکروبی از آب، قابلیت تولید آب با خلوص بسیار بالا (آب مقطر)