دستگاه هدایت سنج
EC متر, هدایت سنج آب, کنداکتیویمتر: EC سنج دستگاهی برای سنجش میزان رسانائی "هدایت الکتریکی" مایعات میباشد.هرچه میزان نمکهای رسانای موجود در مایعات بیشتر باشد هدایت الکتریکی بیشتر میگردد. واحد...
دسترسی سریع
لجن حاصل از حوضهای ته نشین اولیه و لجن اضافی حوض ته نشینی نهایی در فرآیند لجن فعال کاملاً تثبیت نشده و باید تحت تأثیر فعل و انفعالات بیولوژیکی بیشتری قرار گیرند. غلظت لجن اولیه معمولاً 4 تا 10 درصد میباشد که به طور معمول عدد 5 درصد را در محاسبات لحاظ مینمایند. غلظت لجن حاصل از فرآیند لجن فعال (روش متعارف و اختلاط کامل) بسیار کم و معمولاً 5/0 تا 5/1 درصد میباشد که به طور معمول این غلظت را در حدود 8/0درصد توصیه مینمایند. غلظت مخلوط لجن اولیه و ثانویه 2 تا 8 درصد بوده که عدد معمول آن 4 درصد در نظر گرفته میشود.
به طور معمول فرآیند تصفیه و دفع لجن از مراحل زیر تشکیل میگردد:
1- تغلیظ
2- تثبیت
3- ضد عفونی
4- عمل آوری
5- آبگیری
6- خشک کردن
7- کمپوست
انتخاب نوع فرآیند و پروسه تصفیه لجن میبایست با در نظر گرفتن مسائل زیر صورت پذیرد:
1- کارایی و کارآمدی سیستم: یعنی انعطاف پذیری و اطمینان از کارآمد بودن سیستم در شرایط طرح
2- سازگاری: به مفهوم سازگاری با طرحهای کاربری اراضی محوطه تصفیه خانه چه از نظر برنامه های کنترل آلودگی خاک و هوا و نهایتاً با تأسیسات موجود تصفیه.
3- اثرات اقتصادی: یعنی بررسی هزینه های خالص مستقیم و هزینه های خالص غیرمستقیم سیستم.
4- اثرات زیست محیطی: به معنی توجه به مسایل زیست محیطی.
5- چارت سازمانی: به مفهوم توجه به کادر متخصص بهره بردار و سطح تخصصهای مورد لزوم.
معمولاً لجن به صورت اولیه و بدون تصفیه در طبیعت دفع نمیگردد. در روی لجن فاضلاب دو عمل اساسی باید انجام گیرد. این دو عمل شامل تثبیت و آبگیری است.
تثبیت مواد موجود در لجن به منظور از بین بردن بو های زننده، مواد دارای مولکولهای بزرگ فساد و تجزیه پذیر به مواد تثبیت شده و فساد ناپذیر و دارای مولکولهای کوچکتر انجام میپذیرد.
لجن حاصله در تصفیه بیولوژیکی و ته نشینی اولیه در تمام سیستمهای تصفیه به غیر از روشهای هوادهی گسترده و لاگون های هوادهی و غیر هوادهی نیاز به تصفیه دارند و لجن تولیدی در حوضهای ته نشینی اولیه و ثانویه پس از تغلیظ اولیه برای تصفیه به مخازن هضم لجن هدایت میگردند .